Diensten

Tuinontwerp en -aanleg

Helemaal van nul beginnen of heraanleg van een bestaande tuin die niet meer naar wens is? Geen enkele uitdaging is ons te groot of te klein! Wij van Hovenier en Meer beschikken over de expertise en de know-how om uw tuin kant en klaar voor u te realiseren.

Eerst gaan wij met u in gesprek en bespreken de beste mogelijkheden op vlak van beplanting, tuinafscheiding en eventuele bestrating, maar we spreken ook over de nodige electriciteit, belichting, besproeiing en afwatering.

Nadat wij uw wensen ter harte hebben genomen, stellen wij op basis van het voorziene budget onze ontwerpen en onze werkwijze voor. Wanneer we het over alles eens zijn, plannen wij zo snel mogelijk de realisatie van uw droomtuin in.

Het aanleggen van het afgesproken ontwerp gebeurt snel en efficiënt. Van grondwerken tot paden, van tuinverlichting tot beplanting, van terrasaanleg tot afsluitingen: wij nemen alles voor ons rekening en zorgen ervoor dat u daarna enkel nog hoeft te genieten van uw tuin.

Tuinonderhoud

Het correct en regelmatig onderhouden van een tuin is net zo belangrijk als de aanleg ervan. En daar hebt u niet altijd de zin of de tijd voor.
Ook voor tuinen die wij niet zelf hebben aangelegd, bieden wij u graag onze diensten aan voor het optimale onderhoud van uw tuin.

Alle klussen die u eenmalig, maandelijks of jaarlijks niet zelf wilt of kan uitvoeren, nemen wij met plezier voor onze rekening.
Maaien, snoeien, bemesting of seizoensonderhoud: wij brengen het graag voor u in orde!

Bestrating

Een tuin bestaat meestal uit meer dan enkel gras en beplanting. Veelal behoort een mooi terras tot het totaalconcept van de tuin. Ook voor de aanleg van die terrassen hebben wij de nodige expertise en ervaring in huis!

Op basis van uw wensen werken wij met verschillende materialen in alle soorten en maten. Groot of klein terras: wij zorgen voor de perfecte uitvoering ervan, rekening houdend met afwatering en verlichting.

Verlichting

Ook bij het invallen van de duisternis op een warme zomeravond of wanneer u ’s winters gezellig binnenzit, wilt u van het mooie uitzicht op uw tuin kunnen genieten.
Wij zorgen ervoor dat uw tuin de juiste accenten krijgt die hij verdient, ook wanneer het donker is.
Of u nu kiest voor verlichting in uw terras of border of langs de paden: wij hebben ruimschoots ervaring met alle soorten tuinverlichting.

Besproeiing

Zeker voor grotere tuinen is het een hele opgave om alles in droge periodes regelmatig te besproeien. Door de aanleg van een sproei-installatie kunt u veel tijd besparen. Hierbij kunt u kiezen voor een gelijke of ongelijke besproeiing. Sommige onderdelen van de tuin hebben immers minder of juist meer nood aan water. Afhankelijk van wat uw beplanting vereist, bieden wij u de meest geschikte oplossing voor het besproeien aan!

Whatsapp Image 2021 04 14 At 11.57.30

En meer...

Hovenier en Meer is er trots op dat we uw tuin van A tot Z kunnen aanleggen. Wij kunnen u bijstaan bij alles wat van dicht of ver met de tuin te maken heeft. Dat beperkt zich niet enkel tot het aanleggen van de nodige beplanting, want er is zoveel meer. Misschien wilt u

  • verlichting en elektriciteit in het tuinhuis?
  • U wilt een buitenkeuken aansluiten?
  • Of u had graag een vlonder aangelegd?

 

Ook voor al deze zaken staan wij u graag bij met onze expertise: voor alle grote en kleine tuinklussen bent u bij ons aan het juiste adres !

Kunnen wij u helpen bij een van deze diensten?